online prevara

Putem interneta pokušao kupiti ciljnik za pušku pa ostao bez 1300 eura

16.03.2023 u 11:00

Bionic
Reading

Bez 1300 eura ostao je 29-godišnjak s područja Iloka koji je Internet bankarstvom na prijevaru kupovao optički ciljnik za pušku, koji mu nije dostavio neznanac kojem je uplatio novac

Prema priopćenju vukovarsko-srijemske policije od četvrtka, novac je uplatio 5. ožujka te, kada je shvatio da je prevaren, zbog prijevare je podnio kaznenu prijevaru protiv nepoznatog počinitelja. Prevaren je i 19-godišnjak s područja Bošnjaka koji je poznaniku ustupio podatke svoje bankovne kartice kako bi dobio uplatu novca za prodaju auto radija, koju je dogovorio preko društvene mreže.

Prevarant je putem društvene mreže poznaniku poslao obrazac za slanje paketa preko dostavne službe, u koji je potom unio podatke s bankovne kartice 19-godišnjaka, nakon čega mu je s njegovog računa isplaćeno 1000 eura. Policija provodi kriminalistička istraživanja u cilju otkrivanja počinitelja, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave zbog prijevare.

Ponovno upozoravaju građane da online kupovine obavljaju kod provjerenih online trgovina te, kad god je moguće, odaberu plaćanje pouzećem te neovlaštenim osobama ne ustupaju osobne i podatke s bankovne kartice, s naročito da ne otkrivaju broj kreditne kartice ni CVV/CVC broj.