otprije je poznat policiji

Proširena istraga protiv nasilnika osumnjičenog za otmicu kod Umaga

31.07.2023 u 21:58

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Puli proširilo je istragu protiv 60-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je prošlog tjedna na parkiralištu u Petroviji oteo 35-godišnju ženu

Proširenom istragom muškarca terete za protupravno oduzimanje slobode, sprječavanje dokazivanja i prijetnje.

Sumnjiče ga da je 26. srpnja oko 7,30 sati na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta pričekao 35-godišnjakinju s kojom je bio u vezi te ju prilikom njezina izlaska iz automobila silom odvukao u svoj automobil i odvezao do jednog mjesta u okolici gdje je prijetio da će nauditi njoj i sebi ako mu ne obeća povlačenje prijave protiv njega.

Nakon što mu je žrtva protivno svojoj volji i u strahu da joj ne naudi obećala da će povući prijavu, osumnjičeni ju je pustio da ode, izvijestilo je u ponedjeljak Državno odvjetništvo.

  • +14
Otmičar iz Umaga priveden u zgradu Državnog odvjetništva Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL

Muškarca terete i da je dva dana prije otmice došao na poljoprivrednu parcelu koju koristi 50-godišnji izvanbračni suprug osobe s kojom je okrivljenik bio u vezi te, uz uporabu pištolja, uputio riječi prijetnje njemu i još jednoj osobi.

Nakon ispitivanja sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio je na prijedlog Državnog odvjetništva istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Osumnjičeni je oteo ženu na parkiralištu Petroviji te je uhićen nakon 24-satne policijske potrage na širem području Umaga. Žena je neozlijeđena, ali je pronađena u teškom šoku nekoliko sati nakon otmice na umaškom području kod mjesta Matelići. Osumnjičeni je od ranije poznat policiji po kaznenim djelima s elementima nasilja.

Izvor: Pixsell / Autor: Srećko Niketić