IZ BIH U HRVATSKU

Proširena istraga protiv dilera zbog krijumčarenja dodatnih 100 kg marihuane

11.04.2024 u 18:12

Bionic
Reading

Uskok je proširio istragu protiv skupine krijumčara droge pokrenutu u ožujku kojom 44-godišnjeg državljanina BiH tereti zbog krijumčarenja dodatnih 100 kilograma marihuane iz BiH u Hrvatsku

Istražitelji sumnjaju da je 44-godišnjak od kraja 2020. do 9. veljače 2022. s ranije prijavljenim organizatorom skupine dogovorio da mu iz BiH nabavi najmanje 100 kilograma marihuane koju su u dva navrata prokrijumčarili u Hrvatsku.

Nakon što su dogovorili vrijeme i mjesto preuzimanja droge osumnjičeni je u Grude u BiH uputio nepoznatog vozača od kojeg je prvookrivljeni preuzeo 30 kilograma marihuane i prokrijumčario je u Hrvatsku radi daljnje prodaje.

Sukladno prethodnom dogovoru 44-godišnjak je opet uputio nepoznatog vozača da još 70 kilograma marihuane odveze u Grude i preda je prvookrivljenom koji ju je preuzeo, prokrijumčario u Hrvatsku i predao trećeokrivljenom radi skrivanja i daljnje prodaje.

Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika, izvijestilo je tužiteljstvo.

Nakon prvog dijela ove istrage sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor Kaštelaninu Kreši Svalini (44) koji je dan ranije, zajedno s još jednim uhićenikom te suradnikom koji je od ranije u zatvoru, prijavljen za krijumčarenje, proizvodnju i prodaju velikih količina droge.