POLICIJA IH PRIVELA

Zločin iz mržnje: Bacili baklje na LGBTIQ+ koncertu u Puli

19.06.2023 u 11:21

Bionic
Reading

Koncertom poznatog queer umjetničkog kolektiva House of flamingo u Rojcu u Puli se tijekom vikenda obilježavao Mjesec ponosa kojim LGBTIQ+ zajednica izražava potrebu za vidljivosti u javnom prostoru kao i borbu za prava ove populacije u društvu, kada su na okupljenu publiku bačene zapaljene baklje.

Oko pola noći su s prozora na četvrtom katu baklje bačene među brojnu okupljenu publiku i samo srećom nitko nije ozlijeđen, piše Ipress.

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica 18-godišnjaka i maloljetnik počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi sa zločinom iz mržnje.

'Tijekom održavanja javnog okupljanja u dvorištu društvenog centra u Puli, trojica mladića su 18. lipnja oko ponoći s prozora na četvrtom katu za vrijeme glazbenog nastupa bacili na pozornicu dva pirotehnička sredstva, odnosno dvije baklje', priopćila je policija.

U događaju nije nitko ozlijeđen, a policijski službenici su brzom reakcijom uhitili trojicu mladića i nad njima proveli kriminalističko istraživanje, tijekom kojeg su utvrdili kako su osumnjičeni izazvali opasnost za život i imovinu zbog spolnog opredjeljenja ili rodnog identiteta drugih osoba. Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 19. lipnja tijekom noći, privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.