dovođenje u opasnost

Prijavljen muškarac koji je bacio zapaljivu tekućinu u boci i teško ozlijedio djevojčicu

04.03.2024 u 15:31

Bionic
Reading

Splitska policija podnijela je u ponedjeljak kaznenu prijavu protiv muškarca (37), koji je u nedjelju u Solinu bacivši zapaljivu tekućinu u boci teško ozlijedio 15-mjesečnu djevojčicu, zbog dovođenja u opasnost života i imovine, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj

Iz policije su izvijestili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim muškarcem protiv kojega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom koje, obzirom na činjenicu da je dijete zadobilo teške tjelesne ozlijede, ima obilježje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti", rekla je glasnogovornica policije Željka Radošević.

Nesretna je djevojčica nastradala u naselju Blace u Solinu na rođendanskoj proslavi. Tada je 37-godišnjak pokušao upaliti vatru zapaljivom tekućinom u boci, no ona je planula, pa je muškarac u panici odbacio bocu, a djevojčicu je zahvatila vatra nanijevši joj opekline po licu i šaci desne ruke.

  • +4
Nesreća na izletištu kod Solina Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Hitno je prevezena u bolnicu i smještena na dječju Jedinicu intenzivnog liječenja. Liječnici kažu da je izvan životne opasnosti i vjeruju u pozitivan ishod liječenja.