okolica zagreba

Prijavio policiji migrante s puškama, sjurila se interventna, kad ono...

05.02.2024 u 15:27

Bionic
Reading

Policijska postaja Jastrebarsko u svom vikend izvješću navela je kako su dvojica muškaraca airsoft replikama oružja u okolici tog grada izazvali 'strah i uznemirenost građana'. Ispostavilo je da ih je prijavio zabrinuti mještanin tvrdeći da je riječ o ilegalnim migrantima

'U 15,57 sati zaprimljena je dojava da u mjestu Hrastje Plešivičko dvije muške osobe mašu oružjem. Utvrđeno da su 33-godišnji i 34-godišnji muškarac na javnoj površini koristili airsoft replike oružja i time izazivali strah i uznemirenost kod građana. Protiv istih slijedi optužni prijedlog', navodi se u vikend izvješću jaskanske policije.

Nakon objave na društvenim mrežama Radio Jaski se javio jedan od dvojice optuženih muškaraca, te je ukratko prepričao svoju stranu događaja.

Naveo je kako su dvojica muškaraca u garaži kuće u vlasništvu jednog od njih čistili airsoft replike pištolja, pripremajući se za susret u Zagrebu koji je bio prijavljen policiji. Nakon čišćenja pištolja u garaži, odnijeli su ih u kuću kako u njih ne bi ušla vlaga.

"U tom trenutku prošao je čovjek te nas prijavio da dva 'crna migranta s bradom šeću po makadamskom putu s puškama'. Doletjela je interventna policija, tri policijska automobila i kombi. Ja sam držao plastični pištolj, a oni su počeli vikati da spustim to dolje. Surađivao sam i spustio to na pod. Sve se odvijalo u dvorištu osobne kuće, ništa se nije dogodilo na javnoj površini i nije bilo uznemiravanja građana. Interventni policajac je uletio u kuću, umalo pregazio dijete od dvije godine. Pokazali smo mu policijski spis, dokazali da se time bavimo već dvije godine te da se znamo igrati kod mene 200 metara od prve kuće. Tad su vidjeli da su krivo procijenili, interventna je otišla svojim poslom, a policija je rekla da mora nešto napisati. Airsoft pištolj i puška su po hrvatskim zakonima oružje D kategorije koje ne mora biti prijavljeno', napisao je optuženi muškarac.

Radio Jaska neslužbeno doznaje i kako se u istom naselju na obroncima Plešivice u vrijeme ovog događaja održavala proslava koju je organizirao jedan od najviše pozicioniranih hrvatskih političara.

  • +3
Migranti u Zagrebu (ilustrativna galerija) Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek