tragedija

Preminuo muškarac na Krku kojeg je prijatelj slučajno pogodio improviziranim pištoljem

15.02.2022 u 12:15

Bionic
Reading

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Krk, utvrđena je sumnja u počinjenje kaznenih djela za koja se sumnjiči 37- godišnji hrvatski državljanin

Naime, osumnjičenik je u noći 14. veljače na području općine Dobrinj neoprezno rukovao oružjem i teško ozlijedio 54-godišnjeg hrvatskog državljanina. Unatoč pruženoj medicinskoj pomoći 54-godišnjak je tijekom jučerašnjeg dana od posljedica ranjavanja preminuo u KBC Rijeka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 37-godišnjak družeći se sa spomenutim 54-godišnjakom neovlašteno i nesavjesno rukovao vatrenim oružjem, inače ručno izrađenim pištoljem na preklapanje, kojom prilikom je došlo do opaljenja i ozljeđivanja 54-godišnjaka.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom u svezi s teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti, kao i kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 37-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.