psihijatrijsko vještačenje

Prekinuto suđenje Filipu Zavadlavu: Izgleda prilično loše, a odbio je i odgovarati na hrvatskom, obraćao se samo na talijanskom

30.01.2023 u 10:50

Bionic
Reading

Nakon kraćeg vijećanja, sudsko vijeće sutkinje Višnje Strinić zaključilo je da ne mogu nastaviti suditi Filipu Zavadlavu koji je jutros bio vrlo odlučan da ne progovori ni jednu riječ na hrvatskom, već talijanskom jeziku

Prošlog tjedna Filip Zavadlav, optužen za likvidaciju trojice muškaraca iz bezobzirne osvete što predstavlja kvalificirani, teški oblik zločina za što može dobiti 50 godina zatvora, zatražio je izuzeće jednog člana sudskog vijeća. Konkretno, suca profesionalca u vijeću, Nevena Cambija.

Sutkinja Strinić raspravu je sada odgodila neodređeno te će spis poslati vještacima psihijatrima da vide je li Zavadlav uopće raspravno sposoban. Kada struka da svoje mišljenje, vidjet će što dalje, donosi Dalmatinski portal.

  • +5
Split: Započelo ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

Zavadlav se danas pojavio u fizički vrlo lošem izdanju, vidno je smršavio, a i pogled mu je cijelo vrijeme unezvijereno lutao po sudnici. Pustio je bradu i brkove. Prije nego su ga odveli iz sudnice, iz ruksaka je izvadio veliku Milka čokoladu i ponudio s njom pravosudne čuvare.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Zavadlav je na kocu prvog suđenja osuđen na 40 godina zatvora za trostruko ubojstvo u Varošu. Nije prihvaćena teza Državnog odvjetništva da se radilo o bezobzirnoj osveti prema osobama iz narkomanskom miljea koje su maltretirale Filipa i njegovog brata Stanislava Zavadlava. Visoki kazneni sud potvrdio je dvije i pol godine zatvora za nabavu automatske puške kalašnjikov i pucanje po Varošu, no dio presude za ubojstva je ukinut i vraćen na ponovno suđenje s naputkom da se utvrdi pitanje motiva.