gori plastika

Požar u Osijeku i dalje divlja, evo što su vatrogasci izvukli iz objekta na deponiju

04.10.2023 u 10:18

Bionic
Reading

Požar koji je planuo noćas na deponiju uskladištene plastike osječke tvrtke "Drava International" proširio se i na zgradu, a vatrogasci su iz objekta izvukli 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida (HCL), izvijestili su u srijedu iz Hrvatske vatrogasne zajednice

Dodaju da je u tijeku gašenje požara na prostoru tvrtke „Drava International“ za preradu i skladištenje plastike, koja je smještena na izlazu iz Osijeka prema Brijestu

Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka je dojavu o požaru na prostoru deponija za skladištenje plastike „Drave International“ dobila 41 minutu iza ponoći.

Zapalila se velika količina plastike na otvorenom prostoru kod objekata te se požar proširio na krovište i unutar jednoga objekta pogona, ističu iz HVZ-a.

  • +25
Požar u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Borna jaksic/PIXSELL

U 4,52 sati požar je zahvatio zgradu i počeo se širiti unutar nje, te je izvučeno 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida (HCL) iz objekta.

Na intervenciji su angažirana ukupno 74 vatrogasca i 33 vatrogasna vozila iz VZ Osječko-baranjske županije (JVP Grada Osijeka, JPVP Beli Manastir te 17 DVD-a; Osijek Tenja, Sarvaš, Čepin, Osijek Donji Grad, Osijek Gornji Grad, Retfala Osijek, Ivanovac, Ernestinovo, Dalj, Antunovac, Valpovo, Petrijevci, Drenje, Jagodnjak, Belišće, Satnica Đakovačka i Hrastin).

Požar se od 4,16 sati gasi i s robotom za gašenje.

Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova koji se šire radi jakog vjetra i toplinskog isijavanja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

"Budući da je riječ o požaru jakog intenziteta podignuli smo dodatne vatrogasne snage iz Belog Manastira, Đakova, Valpova i Belišća tako da će ukupno biti angažirano 95 vatrogasaca sa 74 vatrogasna vozila", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec.

Zbog velikog požara i dima Sustav uznemiravanja Civilne zaštite - SRUK poslao je jutros SMS poruku stanovnicima Osijeka.

"Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu", stoji u SMS-poruci SRUK-a koja je stigla građanima u srijedu ujutro.

  • +23
Požar u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/PIXSELL