dubrovačko-neretvanska županija

Policija upozorava: Lažne medicinske sestre pokrale 91-godišnjaka

30.03.2023 u 12:47

Bionic
Reading

Dubrovačko-neretvanskim građanima, posebno onima starije dobi, prijete prevarantice poput dvije koje su u srijedu, lažno mu se predstavivši kao medicinske sestre, došle na adresu 91-godišnjaka i dok mu je jedna mjerila tlak, druga mu je ukrala veći novčani iznos

"Građani, oprez - prevarantice se predstavljaju kao medicinske sestre", poručili su u četvrtak iz dubrovačke policije nakon što im je jučer prijavljena krađa na štetu osobe starije životne dobi. Riječ je o 91-godišnjaku kojemu su na kućnu adresu došle dvije ženske osobe odjevene u bijele mantile, s crnom torbom preko ramena, a koje su mu se lažno predstavile kao medicinske sestre u kućnoj njezi koje su ga došle pregledati te mu izmjeriti šećer i krvi tlak.

Ne sluteći prijevaru, muškarac ih je primio u stan, a dok mu je jedna od njih mjerila tlak, druga je za to vrijeme kriomice otišla u spavaću sobu gdje se zadržala desetak minuta. Nakon što su izašle iz stana, vlasnik je utvrdio kako mu iz spavaće sobe nedostaje veći novčani iznos, pa je shvatio da je pokraden i cijeli je slučaj prijavio policiji.

Iz policije ističu kako, iako već duže vrijeme nisu zabilježili ovakav vid prijevara, žele upozoriti građane, posebno one starije dobi, da pripaze kad im nepoznate osobe dolaze na kućnu adresu, kao i da ih i s posebnim oprezom puštaju u svoje domove. Pozivaju ih da u takvim slučajevima svakako traže da im se takve osobe predstave nekom službenom iskaznicom, a po potrebi da sve provjere s institucijom iz koje se predstavljaju da dolaze. Svaku sumnju molimo prijavite policiji, poručuju.