vlasnici uhićeni

Policija u šumi kod Buzeta našla 51 stabljiku marihuane, neke bile veće od 2 i pol metra

11.09.2022 u 16:07

Bionic
Reading

Nasade indijske konoplje pronašla je policija u šumi nedaleko od mjesta Podrebar kod Buzeta, a dvojica mlađih muškaraca su osumnjičeni da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama te su pritvoreni, izvijestila je u nedjelju istarska Policijska uprava.

Naime, prema navodima policije, policijski službenici su operativnim radom na terenu utvrdili da se u šumi, nedaleko mjesta Podrebar kod Buzeta, nalaze nasadi indijske konoplje te poduzeli radnje kako bi otkrili osobe koje su posadile biljke. Tako su u petak oko 18 sati do nasada došla dvojica mlađih muškaraca u dobi od 27 i 24 godine iz okolice Buzeta te su počeli održavati biljke, odnosno zalijevati ih i podrezivati.

Policajci su ih uhitili, a obavljenim očevidom utvrđeno je kako se u šumi nalazi 51 stabljika indijske konoplje, različitih visina, od 3 pa sve do 255 centimetara.

Zbog sumnje da su nezakonito proizvodili tvari koje se nalaze na popisu droga, policijski službenici priveli su osumnjičene 10. rujna u poslijepodnevnim satima u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske te su protiv njih podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.