MAJKA I DIJETE

Policija u kući kod Zaprešića pronašla dva mrtva tijela; prema ozljedama se radi o nasilnoj smrti

04.04.2022 u 15:48

Bionic
Reading

Policijska uprava zagrebačka obavještava o pronalasku dva mrtva tijela u kući na području Zaprešića

Prema kratkom policijskom priopćenju temeljem dojave člana obitelji, na području Donje Bistre u obiteljskoj kući pronađena su dva tijela bez znakova života.

Do sada utvrđenim na mjestu događaja, po vidljivim ozljedama radi se o nasilnoj smrti majke i djeteta.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

  • +7
Ubojstvo u Donjoj Bistri Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

O tragičnom događaju u Donjoj Bistri priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

'Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike užasnuto je današnjim tragičnim događajem u Donjoj Bistri. Do sada u obitelji nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji, no odmah po saznanju nesretnog događaja žurno smo u nadležni centar za socijalnu skrb uputili upravni nadzor, kako bi ispitali sve okolnosti.

Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna i zaštićena, ali nažalost događaji poput ovoga pokazuju nam da nije uvijek tako. Kroz aktivnosti Ministarstva trudimo se djelovati sveobuhvatno – zakonodavno kroz reformu sustava socijalne skrbi te medijski kroz nacionalne kampanje, kojima je cilj osvijestiti javnost o neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Kako bi se osigurala pomoć za žrtve nasilja u obitelji uspostavljena je i besplatna 24-satna telefonska linija 116 006 koja radi i vikendima i blagdanima i koja je zaprimila stotine poziva od svog pokretanja te pomogla brojnim žrtvama.

Odgovornost je svih, od sustava do svakog od nas pojedinačno, da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo ranjive skupine društva – svaki oblik nasilja se mora prijaviti, a žrtvi pomoći. Jedino tako možemo, korak po korak, biti bolje društvo s nultom tolerancijom na nasilje', priopćili su.