širenje panike

Policija tvrdi da nisu potvrđeni navodi o pokušaju otmice djeteta na području Borovja

02.02.2022 u 19:50

Bionic
Reading

Zagrebačka policija izvijestila je da na temelju dosad prikupljenih obavijesti i provedenih izvida nisu potvrđeni navodi o pokušaju otmice djeteta na području naselja Borovje o kojem je izvijestio dio medija te da nema potrebe za širenjem panike

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je, zbog povećanog interesa javnosti vezanog uz navodni pokušaj otmice djeteta na postajnom području Maksimir - Peščenica, priopćila kako nisu potvrđeni navodi o počinjenju kaznenog djela ili prekršaja na štetu djeteta te da se nastavlja daljnji rad dok se ne provedu sve potrebne provjere u cilju razjašnjavanja svih okolnosti tog događaja.

Policija je istaknula kako u ovom trenutku nema potrebe za širenje panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti, a naglašava i da tijekom ove godine nije zabilježen niti jedan drugi sličan slučaj.

''Periodički se u javnom prostoru pojave informacije o sumnjivom kombiju te do sada takve informacije nisu bile utemeljene. Ove se informacije vrlo brzo prošire putem društvenih mreža, potaknuti motivima roditelja da prošire takve informacije s ciljem prevencije i dodatnog upozorenja drugih, iako u tom trenutku nisu bile provjerene'', ističe PUZ.

Zagrebačka policija naglašava da svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o vozilima i osobi koja na ulici uspostavlja neprimjerenu ili sumnjivu komunikaciju s djetetom, uzima krajnje ozbiljno i s povećanim oprezom te da žurno obavlja provjere na terenu, a tako je bilo i u konkretnom slučaju.

PUZ poziva građane da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, dojave sumnju policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje.