prometna nesreća

Policija traži vozača koji je u Svetom Iliji automobilom usmrtio pješaka pa pobjegao s mjesta nesreće

11.06.2022 u 11:25

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se u mjestu Sveti Ilija dogodila subotu, od 1 do 3.50 sati, smrtno je stradao 48-godišnji pješak na kojeg je naletjelo nepoznato vozilo i udaljilo se s mjesta nesreće, izvijestila je varaždinska Policijska uprava

Varaždinska policija očevidom je utvrdila kako je pješak najvjerojatnije gurao bicikl uzbrdo s desne strane kolnika iz smjera Školske u smjeru Vodovodne ulice, a da nije bio označen reflektirajućom odjećom ili materijom. Na njega je naletjelo nepoznato vozilo crvene boje, najvjerojatnije prednjim desnim dijelom i odbacilo ga na asfaltirani prilaz dvorištu. Pješak je umro na mjestu nesreće, a smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je izašla na mjesto događaja.

Na mjesto događaja izašao je i zamjenik Općinske državne odvjetnice u Varaždinu koji je zajedno s policijskim službenicima proveo očevid te zatražio obdukciju preminulog. Policijski službenici provode intenzivne mjere traganja za nepoznatim vozilom i mole građane koji imaju saznanja o ovoj prometnoj nesreći da se jave u Postaju prometne policije Varaždin u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu ili na broj telefona 192, odnosno 042/372-404.