smrt željka hatlaka

Policija riješila ubojstvo u Varaždinu: Ubojica je sve isplanirao, sakrio tijelo žrtve te počeo prodavati njegovu imovinu

31.03.2023 u 12:43

Bionic
Reading

Ubojstvo Željka Hatlaka koje se dogodilo 24. veljače ove godine u Varaždinu, a za koje je osumnjičen 44-godišnjak s karlovačkog područja, bilo je planirano, izvijestila je policija u petak.

Varaždinska policija izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom kojeg sumnjiče za teško ubojstvo iz koristoljublja na štetu 56-godišnjeg Željka Hatlaka.

Uz kazneno djelo teškog ubojstva, 44-godišnjak je osumnjičen i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kako je priopćila varaždinska policija, sumnja se da je 44-godišnjak Hatlakovo ubojstvo unaprijed isplanirao, u Varaždin doputovao nekoliko dana ranije i na kućnoj adresi ubijenog čekao njegov dolazak.

U konačnici je iz neposredne blizine iz vatrenog oružja ispalio više hitaca koji su ga usmrtili.

Osumnjičeni je Hatlakovo tijelo sakrio te počeo rasprodavati njegovu pokretnu imovinu, a potom se  njegovim automobilom uputio na karlovačko područje gdje je ranije neprijavljeno prebivao, u namjeri da vozilo dalje koristi.

  • +15
Policija riješila ubojstvo Željka Hatlaka Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Automobil ubijenog Hatlaka su 8. su ožujka po dojavi kriminalističke policije PU varaždinske pronašli karlovački policajci. Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja provedeno je više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni, a prilikom pretraga i očevida pronađeno je i vatreno oružje kojim je Hatlak ubijen.

Radi sumnje u počinjenje kaznenih djela na karlovačkom području osumnjičeni je od 4. ožujka u istražnom zatvoru, a u petak je prijavljen i zbog teškog ubojstva iz koristoljublja te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.