strava u požegi

Policija: Pretučeni vojnik i napadač su bili zajedno u izlasku, došlo je do prepirke

16.04.2023 u 20:40

Bionic
Reading

Zamjenik načelnika požeške policije Dalibor Bauer rekao je u nedjelju da su se nasmrt pretučeni 21-godišnji pripadnik HV-a i 20-godišnji napadač poznavali, zajedno su bili u izlasku nakon kojeg je došlo do verbalne prepirke, a zatim do fizičkog napada koji je rezultirao smrću vojnika.

"Činjenica je da su se počinitelj i žrtva poznavali i da su bili zajedno u izlasku. Zajedničkim dolaskom do vozila došlo je do verbalne prepirke te nakon toga do fizičkog napada na žrtvu", izjavio je u nedjelju navečer u Dnevniku Nove TV zamjenik načelnika Policijske uprave požeško-slavonske.

Osumnjičeni 20-godišnjak je u subotu oko 2,15 sati na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjeg mladića, pripadnika Hrvatske vojske.

Policijska patrola je u redovitom obilasku naišla na žrtvu na tlu i nekoliko građana oko nje na području Trga Svetog Trojstva u središtu Požege, rekao je Bauer.

"Tu je bio i počinitelj, ali policija u tom trenutku nije imala informaciju o tome tko je počinitelj", dodao je Bauer.

Počinitelj je uhićen nekoliko sati kasnije.

"Još se ne može govoriti o motivima i o tome što je 20-godišnji počinitelj iskazao jer je to dio policijskih izvida i kasnije dokaznog materijala", rekao je Bauer.

Privođenje osumnjičenog za ubojstvo u Požegi Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Preliminarno ispitivanje je napravljeno te se čeka kraj toksikološkog vještačenja. Policijski službenici pregledali su kamere (u javnom prostoru) i sve izvore te razgovarali sa svima s kojima je bilo potrebno u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti djela, dodao je.

Ozlijeđeni 21-godišnji pripadnik HV-a prevezen je u Opću županijsku bolnicu Požega gdje su se liječnici  borili za njegov život. No, zbog teških ozljedama umro je u jutros oko 9,20 sati.

Dvadesetogodišnjak koji je u subotu nasmrt pretukao 21-godišnjeg pripadnika Hrvatske vojske osumnjičen je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom, a Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu zatražilo je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na više svjedoka.