krim istraživanje

Policija otkrila što je sve pronašla kod uhićenog BiH dvojca na zagrebačkim Srednjacima

14.09.2022 u 15:36

Bionic
Reading

Policija je objavila da dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine starosti 38 i 32 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela trgovine drogama i posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

Sumnja se da su na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine marihuane, kokaina i heroina koje su potom skrivali, miješali s punilima, vagali i prepakiravali u prostorima koje su koristili na području Trešnjevke.

Navode da su obavili pretragu stana i garaže na Trešnjevci kojima su se osumnjičene osobe koristile te je pronađeno ukupno 229,9 grama marihuane, 56,1 grama kokaina, 39,8 grama heroina, 699 grama punila, a koja droga je bila namijenjena daljnjoj prodaji te pet vaga za precizno mjerenje težine.

  • +19
Privođenje BiH dvojca Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

Ujedno je pretragom pronađeno i 1910 komada streljiva različitog kalibra, pet spremnika za pištolje i jedna elektrodetonatorska kapisla zajedno s neutvrđenim elektroničkim sklopom.

Podsjetimo, jake policijske snage jučer su na Srednjacima uz pomoć policijskog psa pretraživale stan na trećem katu jedne stambene zgrade kao i pripadajuću garažu.

Prema neslužbenim podacima BiH medija, među uhićenima u jučerašnjoj akciji na zagrebačkim Srednjacima je Edin Balić, navodno jedan od najbližih suradnika Dina Muzaferovića Cezara kojeg portal Istraga naziva narkobosom. Navode i da su obojica u bijegu od ljeta prošle godine te da ih se sumnjiči da su u šumi uz granicu BiH i Hrvatske uzgajali marihuanu vrijednu nekoliko milijuna konvertibilnih maraka. Istražitelji su u tom slučaju imali svjedoka pokajnika koji je ubijen u svibnju ove godine, a sumnja se da iza te likvidacije navodno stoje Balić i Muzaferović. Navodno su planirali i novo ubojstvo, prenose mediji.

  • +5
Policijska akcija na Srednjacima Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac