mesnička ulica

Policija otkrila koga sumnjiči za požar u središtu Zagreba u kojem su oštećena četiri stana

29.11.2022 u 12:27

Bionic
Reading

Zagrebačka policija objavila je detalje požara koji je u ponedjeljak u rano jutro izbio u Mesničkoj ulici u u kojem su oštećena četiri stana

"Obavljenim očevidom utvrđeno je da je za sada nepoznati počinitelj najvjerojatnije izazvao požar lakozapaljivom tekućinom koju je polio po gorivim materijalima na više mjesta ispred i unutar stambene zgrade, a potom ju zapalio otvorenim plamenom iz za sada neutvrđenog izvora", stoji u priopćenju.

Nadalje su dodali da je osobi koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela 70-godišnjoj vlasnici jednog od stanova unutar zgrade, liječnička pomoć pružena je u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi nakon čega će biti provedeno kriminalističko istraživanje. U požaru su oštećena četiri stana, a visina materijalne štete za sada nije utvrđena. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Podsjetimo, požar je gasilo 13 vatrogasaca s tri vozila koji su nakon intrevencije naveli kako je bila riječ je o požaru u stanovima na više mjesta te kako su u jedan stan ušli nasilnim putem i u njemu pronašli žensku osobu u sobi na krevetu te su je iznijeli iz stana i pružili prvu pomoć davanjem kisika. Ita je kasnije hospitalizirana.

Požar u Mesničkoj Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic