afera vrbovsko

Je li pročelnica preuzela krivnju za nesreću svog šefa, a policajci sve zataškali?

16.01.2024 u 20:48

Bionic
Reading

Policija je u utorak ujutro uhitila četvero hrvatskih državljana, trojica policijskih službenika i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog, zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti

Uhićeni su u poslijepodnevnim satima privedeni u prostorije USKOK-a, koji će nakon ispitivanja odlučiti hoće li otvoriti istragu. Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Muftić Hini je potvrdio da je policija na ispitivanje odvela pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog Marinu Tonković te da je obavljen i pretres njene kuće. Mufić je rekao kako pretpostavlja da je riječ o slučaju jednog prometnog prekršaja s vozilom Grada Vrbovskog otprije nekoliko godina, u kojemu, kaže, nije bilo štete, a u kojemu se sumnjiči i njega osobno.

  • +8
Osumnjičeni iz afere Vrbovsko dovedeni na ispitivanje u USKOK Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Kako doznaje N1, riječ je o slučaju iz 2019. koji spominje Muftić. Trojicu policajaca sumnjiči se za zlouporabu i krivotvorenje, dok se Tonković sumnjiči da je na sebe preuzela odgovornost za lakšu prometnu nesreću u kojoj je sudjelovalo službeno vozilo grada Vrbovskog. Sumnja se da je automobil vozio gradonačelnik, a da je pročelnica preuzela odgovornost kako on ne bi imao problema. Nakon što je nesreća prijavljena, dvojica policajaca koja su obavila očevid su, kako ih se sumnjiči, zajedno sa zamjenikom načelnika policijske postaje Vrbovsko, lažirali zapisnik, zaključeno je da pročelnica nije počinila prekršaj te je slučaj zaključen.

>>> Akcija USKOK-a u dvije županije: Meta su policajci, poznato za što su osumnjičeni

'Moja branjenica iskoristila je svoje pravo i branila se šutnjom. Na teret joj se stavlja zlouporaba položaja, ali u pomaganju. Dakle, ona je u nešto povoljnijem položaju', rekao je odvjetnik Dejan Španović za Dnevnik Nove TV. Odvjetnik jednog od osumnjičenih policajaca, Berislav Pavišić, rekao je kako je njegov branjenik porekao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.