pretraga u tijeku

Nova akcija protiv 41 osobe širom Hrvatske, lažirali podatke za dozvole za lov

17.01.2024 u 10:56

Bionic
Reading

Hrvatska policija, u suradnji s drugim tijelima, provodi veliku akciju nad 41 osobom zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti, izvijestila je PU varaždinska

'Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu, 17. siječnja, provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta', izvijestili su iz PU varaždinske.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, više je desetaka osoba privedeno, a sumnja se da su sudjelovali u namještanju dozvola za lov, za što medij kaže da je slično slučaju izdavanja lažnih covid potvrda. Sumnja se da su te osobe od nadležnih tijela ishodile dozvole za lov navodeći neistinite podatke, a nadležne osobe da su im te dozvole izdavale, ponekad u zamjenu za mito, a ponekad bez njega.