dovođenje u opasnost

Osumnjičeni za aktiviranje bombe u Splitu predan pritvorskom nadzorniku

25.02.2023 u 22:36

Bionic
Reading

Splitska policija kazneno je prijavila muškarca koji je na balkon stana na prvom katu obiteljske kuće bacio bombu

O podnošenju kaznene prijave i detaljima onoga za što ga tereti, policija je izvijestila priopćenjem.

'Sinoć, 24. veljače 2023.godine, oko 23:40 zaprimili smo dojavu da se na području Splita iz stana koji se nalazi na prvom katu obiteljske kuće začula detonacija. Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja u dvorištu i na balkonu stana pronađeni su tragovi koji su upućivali na aktiviranje eksplozivnog sredstva. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. O događaju je izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Na mjestu obavljen je očevid.

  • +2
Eksplozija bombe na balkonu stana u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic

Tijekom dana policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37- godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je sinoć oko 23.30 sati na adresi Matice Hrvatske u Splitu aktivirao bombu. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215.st1. KZRH i kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331- st.1. KZ RH. Nakon dovršenog istraživanja muškarac je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku', izvijestili su iz splitske policije.

Dalmatinski portal piše kako je muškarac koji je aktivirao bombu stari znanac policije koji je već bio osuđen na 13 godina zbog ubojstva te na tri i pol godine zbog oružane pljačke benzinske postaje.