epilog drame

Policija: Curica (12) jurila je Mercedesom po Zagrebu, odgovarat će majka

17.01.2024 u 18:22

Bionic
Reading

Protiv majke 12-godišnje djevojčice koja je ove nedjelje kroz pola grada jurila Mercedesom pokrenut je prekršajni postupak. Epilog je to filmske potjere koja se odigrala na potezu između Dubrave i centra grada

''Po dovršetku kriminalističkog istraživanja kada se utvrde sve ostale okolnosti ovog događaja, o svemu će biti obaviješten i Hrvatski zavod za socijalni rad, zbog poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite'', kazala su iz policije za RTL.

U međuvremenu se oglasio i jedan očevidac nesreće koji je ispričao što se dogodilo.

- Na semaforu kod hotela bilo je nekoliko automobila koji su stajali na crvenom semaforu. Ona je doslovno doletjela u bijelom Mercedesu iz smjera Trga kralja Tomislava prema zapadu. Vidjela je da ne može proći jer su ostali u traci čekali na zeleno svjetlo pa je instinktivno ušla u traku suprotnog smjera. Tom trakom nailazio je terenac koji je vozila mlađa žena. Mercedesom je pokupila terenac, odvalila njegov zadnji lijevi kraj, a potom se odbila u drugi automobil koji je stajao na semaforu i potom u stupiće ispred Esplanade - objasnio je. Privedena je odmah pri izlasku iz automobila. 

- Automobil joj je bio pogužvan oko stupića ispred hotela. Čim je izašla, policajac joj je izdao zapovijed i stavio lisice. Policajac nije ništa govorio, niti je bio agresivan, jednostavno ju je smireno priveo. U automobilu je ona bila sama, nije bilo suvozača kako navode neki mediji - objasnio je očevidac.