nepristupačni teren

Policajci kod Topuskog spasili dijete iz Afganistana koje je ubo stršljen

22.10.2021 u 15:44

Bionic
Reading

Na nepristupačnom terenu kod Topuskog specijalni policajci pronašli su u četvrtak skupinu nezakonitih migranata među kojima i dijete s ozljedom od uboda stršljena, izvijestila je policija

Dvije migrantske obitelji, bez isprava o identitetu, policajci su pronašli u četvrtak poslijepodne u šumi, a u razgovoru s njima su utvrdili da se radi o državljanima Afganistana.

Također, utvrdili su da je jednom djetetu zbog uboda stršljena povrijeđena noga. Kako su ih policijski službenici zatekli na nepristupačnom terenu, pomogli su im da dođu do pristupačnog dijela te ponijeli dijete do lokacije gdje ih je čekao medicinski tim, priopćila je policija.

"Djetetu je potom pružena liječnička pomoć, a s obzirom na stanje u kojem su osobe zatečene (vidno iscrpljeni), policijski službenici podijelili su im svoje lunch pakete kako bi se okrijepili i mogli nastaviti hod do pristupačnog terena", ističe ravnateljstvo policije.

Dodaju da su svi stranci izrazili namjeru za traženjem azila u Hrvatskoj te su u petak prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.