UŽAS U POŽEGI

Podignuta optužnica za ubojstvo mladog vojnika koje je šokiralo Hrvatsku

11.12.2023 u 17:51

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu protiv Mateja K. (21). zbog brutalnog premlaćivanja mladog hrvatskog vojnika Jakova Bočkaja (21), koji je sedam sati kasnije preminuo u bolnici

Mateja K. se tereti za nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnim ishodom zbog čega mu prijeti višegodišnji zatvor, javlja Jutarnji list. Optužnica je nakon petomjesečne istrage podignuta 27. rujna i poslana na Županijski sud u Slavonski Brod gdje ju je sudsko vijeće Odjela za mladež i potvrdilo 21. studenoga.

Prema optužnici, Matej K. je 15. travnja 2023. oko 2:15 u Požegi, na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva, nakon kraće prepirke Bočkaja prvo udario šakom u glavu i oborio na tlo. Potom se Bočkaj nekako uspio pridići, da bi se dalje s Matejom K. nastavio hrvati ponovno završivši na tlu.

Nakon ponovnog obaranja žrtve na tlo, gdje ga je osumnjičeni najmanje četiri puta snažno udario šakom i nogom u gornji dio tijela i glavu, oštećeni je zadobio ozljede osobito teške naravi koje su dovele do ugrožavanja njegovog života i do posljedica od kojih je preminuo 16. travnja 2023. - navodi se u činjeničnom opisu kaznenog djela zbog kojeg će uskoro optuženom 21-godišnjaku početi suđenje na koje dolazi sa slobode.

Privođenje osumnjičenog za ubojstvo u Požegi Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Mediji su u svibnju pisali i da je napadač ostavio prijatelja na podu u nesvijesti te se kasnije vratio na mjesto događaja, da bi policija kasnije pregledavajući snimke videonadzora shvatila tko je zapravo počinitelj.