na a3

Podignuta optužnica protiv vozača zbog izazivanja prometne nesreće kod Sl. Broda u kojoj je stradalo deset ljudi

19.01.2022 u 19:05

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskome Brodu izvijestilo je u utorak da podiže optužnicu protiv državljanina Kosova (52) zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće 25. srpnja prošle godine, kad je pri prevrtanju autobusa poginulo deset putnika.

Riječ je o vozaču autobusa koji se 25. srpnja na povratku iz Njemačke prevrnuo na autocesti A3 kod čvorišta Slobodnice (zapadni ulaz u Slavonski Brod).

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Slavonskome Brodu tereti ga da se oko 6,15 sati tijekom vožnje lakomisleno okrenuo prema stražnjem dijelu autobusa, odakle je čuo buku, tako da više nije mogao pratiti prometnu situaciju ispred sebe ni smjer kretanja autobusa.

Odvjetništvo smatra kako vozač nije na vrijeme primijetio da je autobus počeo prelaziti preko prometnog traka za zaustavljanje vozila u nuždi i travnate bankine s južne strane kolnika, sve dok nije udario prednjim krajem autobusa u smjerokazni stupić.

ODO ga tereti da je tada počeo skretati ulijevo i kočiti, zbog čega se autobus zanio i prevrnuo. Na mjestu nesreće poginulo je deset putnika, a jedanaest ih je teško ozlijeđeno.