nesreća u zadru

Pješak skrivio tešku prometnu nesreću, mora platiti 3000 eura vlasniku auta

19.02.2023 u 08:50

Bionic
Reading

Pješak iz Zadra koji je skrivio sudar dvaju automobila na križanju ulica Stjepana Radića i Josipa Jurja Strossmayera, pri čemu je i teško ozlijeđen, morat će platiti iznos od 3000 eura vlasniku automobila koji je u sudaru pretrpio totalnu štetu

Prometna nesreća dogodila se u srpnju 2019. godine, kada je Zadranin krenuo prelaziti kroz raskrižje dok je na semaforu bilo crveno svjetlo, pri čemu ga je automobilom udarila vozačica koja je nailazila iz pravca jugoistoka. On je pao na njezino vjetrobransko staklo, pri čemu je ona izgubila kontrolu nad automobilom, prešla na suprotnu stranu i udarila u Passat koji joj je dolazio ususret.

Na tom automobilu nastala je totalna materijalna šteta, zbog čega ga je vlasnik na kraju odložio na deponij. Osiguranje nije priznalo odgovornost, prebacujući je na pješaka koji je sudar skrivio, jjavlja 057info.

Budući da je pješak u ranijem sudskom sporu već pravomoćno proglašen krivim za prometnu nesreću, sud je priznao tužbi i dodijelio odštetu prema procjeni sudskog vještaka.