garešnica

Pijani vozač izazvao prometnu nesreću; teže je ozlijeđen, a suvozač je poginuo

15.04.2022 u 09:43

Bionic
Reading

Pod utjecajem alkohola i prebrzom vožnjom 24-godišnjak je u četvrtak navečer kod Garešnice automobilom udario u stablo, a na mjestu nesreće poginuo je 71-godišnji suvozač, dok je spomenuti vozač teže ozlijeđen

Iz bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave u petak su priopćili da se nesreća dogodila oko 22.20 sati nakon što je 24-godišnjak Golfom zagrebačkih registracija u mjestu Dišnik izgubio nadzor na cesti te se nastavio nekontrolirano kretati po desnoj bankini.

Pritom je udario u stablo hrasta pored ceste, nakon čega se automobil prevrnuo na bok.

Od zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće poginuo je 71-godišnji putnik u tom vozilu, dok je vozač vozilom Hitne pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac gdje je zbog težih ozljeda zadržan na liječenju.

Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola, kažu u policiji, ne navodeći o kojoj koncentraciji alkohola je riječ.

Iz policije protiv tog 24-godišnjaka najavljuju kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.  

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru naložio je obdukciju tijela poginulog, a u vremenu od 22.42 do 2 sata u noći lokalna cesta Dišnik-Kapelica bila je zatvorena za promet.

Inače, 71-godišnji L.B. druga je poginula osoba ove godine na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.