policijska intervencija

Pijani prijatelji nasilnog načelnika napali dječaka i njegovu majku

18.08.2023 u 10:53

Bionic
Reading

Nasilna braća od 24 i 27 godina, uhićena nakon objave snimke na kojoj su bili s pijanim načelnikom Severina Žarkom Žgelom dok je tukao konobaricu, sada su prijavljena i zbog incidenta za Veliku Gospu kada su u Novoj Rači napali 15-godišnjaka, njegovu mamu i muškarca koji ih je pokušao zaštititi.

Policija je izvijestila da je intervenirala zbog incidenta koji se dogodio u pokretnom ugostiteljskom objektu na sajmištu u Novoj Rači pored Bjelovara gdje se održavalo javno okupljanje povodom blagdana Velike Gospe.

Mlađi brat, 24-godišnjak, bez povoda je vikao i galamio, a potom se unosio u lice i rukama odgurivao 15-godišnjaka. U obranu 15-godišnjaka stala je njegova 38-godišnja majka, koju je 24-godišnjak napao.

U sukob se pokušao umiješati i 32-godišnji muškarac, kojeg je 24-godišnjak udario šakom u glavu. Potom je u napad na 32-godišnjaka krenuo i 24-godišnjakov brat koji ga je više puta udario po glavi i tijelu te ga srušio na stol.

Obojica su pali na pod gdje su ih konobari i gosti razdvojili i spriječili daljnji sukob.

Nasilna braća su privedena u službene prostorije policije gdje su i zadržani. Bili su pod znatnim utjecajem alkohola, a prema policijskom izvješću, bit će prekršajno prijavljeni za narušavanje javnog reda i mira.

U srpnju su također prijavljeni za narušavanje javnog reda i mira nakon što je u mediji objavili snimku na kojoj su bili s načelnikom Žgelom dok je vrijeđao i tukao vlasnicu kafića u Severinu. Žgela je naknadno i kazneno prijavljen, a tužiteljstvo je 8. kolovoza protiv njega podiglo optužnicu zbog nasilničkog ponašanja prema vlasnici kafića.