nesreća na a3

Pijani policajac izazvao sudar kod Slavonskog Broda, napuhao 1,65 promila

25.10.2023 u 11:49

Bionic
Reading

Na autocesti A3 kod Gornje Vrbe nedaleko Slavonskog Broda prošlog petka, oko 3.40 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, izvijestila je tada policija. Neslužbeno se doznaje kako je prometnu nesreću skrivio policajac koji se zabio u drugi auto vozeći skupocjenu jurilicu Audi RS7

Na stranicama PU brodsko-posavske 20. listopada objavljena je vijest o nesreći na autocesti A3 kod Slavonskog Broda. Sudar je skrivio 40-godišnjak koji nije držao razmak pa je udario u automobil koji je vozio 60-godišnji državljanin Srbije, nakon čega su oba automobila sletjela s ceste na travu.

Sudar je, kako je prvi pisao SBOnline, skrivio policajac.

Kako neslužbeno doznaje 24 sata, policajac je bio u svom privatnom Audiju RS7, a s njim je bio i kolega policajac, obojica izvan službe. Policija je u priopćenju objavila kako je 40-godišnjak napuhao 1,65 promila, ne navodeći kako je riječ o policajcu. Dodatno su poslali uzorke na analizu kako bi se vidjelo je li policajac bio i pod utjecajem opojnih sredstava.

Policajci iz Audija i 60-godišnji državljanin Srbije iz auta u koji se Audi zabio su teško ozlijeđeni.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je je 60-godišnji državljanin Republike Srbije upravljao osobnim automobilom srpskih nacionalnih oznaka od istoka u smjeru zapada. Iza njega u istom smjeru kretao se osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazio 41-godišnjak. Prilikom vožnje 40-godišnjak nije držao potreban razmak krećući se iza vozila kojim je upravljao 60-godišnjak, pri čemu je došlo do udara u stražnji dio automobila i slijetanja oba vozila s kolnika na travnatu površinu.

Izvršenim alko testiranjem utvrđeno je da je 40-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,65 promila.

U vremenu od 4.50 do 9.15 sati, na mjestu događaja, promet se odvijao usporeno lijevom prometnom trakom uz postavljenu prometnu signalizaciju.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni svi sudionici prometne nesreće, te im je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu.