crna kronika

Pavlačić odbacio optužbu za ubojstvo i pokušaj ubojstva u Lemić Brdu

23.01.2024 u 15:55

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Karlovcu u utorak je zbog protoka vremena ponovno započela glavna rasprava u suđenju 70-godišnjem Ivici Pavlačiću zbog ubojstva Stjepana Lemića i pokušaj ubojstva Stjepana Pavlačića iz 16. rujna 2022. u Lemić Brdu, a okrivljenik je poručio da nije kriv

Okrivljeni Pavlačić je ujedno odbacio dva imovinsko-pravna zahtjeva. Jedan je podnio ranjeni Stjepan Pavlačić, a drugi supruga ubijenog.

Sudac Ivan Klapšić je saslušao iskaze Ivanke Volarić i Dragana Pintara, kao i vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, balističara Roberta Tomića i toksikologinje Ljubice Tomašek.

Volarić se prisjetila da je njezin suprug došao iza 18 sati doma, a da su prvi pucanj čuli nakon večere, da je njezin muž tada izašao u dvorište, a da je onda optuženi zapucao i pogodio krov pečenjare.

"Suprug je otrčao zatim u kuću i pozvao policiju. Ulaskom u dvorište prvi metak je ispucao u automobil. Nakon toga je krenuo prema kući i vikao da izađemo van i da će nas pobiti", svjedočila je Volarić. Dodala je da je stao ispred stepenica i puškom pucao u ulazna vrata kuće. "Tada je krenuo prema vratima, a mi smo preko balkona skočili i pobjegli susjedu", dodala je.

Pintar je ustvrdio da je njegova obitelj možda bila jedina u selu koja je s okrivljenim imala korektne odnose. Svjedočio je da je tog poslijepodneva došao do njihove kuće i u ruci držao tabularnu izjavu o kupoprodaji zemljišta te da je bio agresivan.

"Krenuo je prema automobilu vičući da tamo ima pušku i da će nas sve pobiti. Sjeo je u vozilo i otišao do susjeda Lemića, čija je kuća udaljena oko dvije stotine metara. Vidjeli smo da ulazi u njegovo dvorište. Tada smo čuli pucnjeve. Potom smo čuli da se automobil vraća prema našoj kući. Zaključali smo se, otišli na prvi kat, a tada je on došao i ispucao dva metka u automobile i tri u kuću. Pokušao je zatim otvoriti ulazna vrata s dva udarca tijelom, a onda je otišao dalje. I dalje sam čuo pucnjeve u selu", dodao je Pintar.

Tomić je analizirao tri puške. Rekao je da je optuženik sigurno bio u dodiru s oružjem.

U mokraći okrivljenog su pronađeni tragovi hipnotika midazolama i lidokaina, koji ima lokalno anestetičko i antiritmičko djelovanje, navela je toksikologinja Tomašek.

Ivici Pavlačiću je produžen istražni zatvor.