riječka obilaznica

Pijan bježao policiji pa kažnjen s više od 4700 eura

23.01.2024 u 15:20

Bionic
Reading

Vozaču koji je bježao policiji na riječkoj obilaznici u petak navečer pod utjecajem alkohola, pri čemu je počinio niz prometnih prekršaja, u općinskom sudu je izrečena kazna od preko 4700 eura, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija

U policiji kažu da je 29-godišnjak u petak navečer vozio autocestom Rijeka-Zagreb te u više navrata izgubio kontrolu i okrenuo se na prometnici, o čemu su ih izvijestili građani.

Policija ga je pokušala zaustaviti zvučnim i svjetlosnim signalima na dionici između Oštrovice i Kikovice, no on je nastavio voziti autocestom te potom riječkom obilaznicom u smjeru Škurinja.

Ophodnja ga je slijedila autocestom A7 do izlaska u Rupi te potom cestom prema mjestu Lipa, gdje je 29-godišnjak udario automobilom u zid. Pokušao je nastaviti s vožnjom, ali su ga u tome spriječili policajci koji su ga uhitili i priveli u postaju.

Na sudu je dokazano da je vozio s nevažećom vozačkom dozvolom, pretjecao preko pune linije i počinio još nekoliko prekršaja pa je kažnjen s 4740 eura.