iza rešetaka

Osumnjičen za dvostruko ubojstvo u Pločama u istražnom zatvoru; prijeti mu i do 40 godina zatvora

26.03.2022 u 14:50

Bionic
Reading

Osumnjičeni za dvostruko ubojstvo izveden je u subotu pred istražnog suca u Dubrovniku. Određen mu je istražni pritvor u trajanju od mjesec dana

U istražni zatvor ide zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i zbog izuzetno teških okolnosti u kojima je počinio djelo, odnosno zbog ubojstva djeteta.

'To je teško kazneno djelo za koje je kazna zatvora i do 15 godina zatvora. Ne mogu reći detalje, ali djelomično je priznao djelo', kazao je Pero Miloglav, glasnogovornik dubrovačkog suda za Dnevnik Nove TV.

Miloglav je dodao kako mu za ubojstvo maloljetnika prijedi i do 40 godina zatvora.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, odvjetnik osumnjičenog, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, tražit će razrješenje.

Počinju se otkrivati detalji koji su prethodili krvavom sukobu u Pločama u kojemu je, kako piše portal Dubrovački vjesnik, brat ubio brata i 16-godišnjeg dječaka.

Ljudi upućeni u obiteljske i međususjedske odnose dvojice braće kažu da su postojali neriješeni imovinski odnosi oko obiteljskog naslijeđa nakon smrti majke, a ubojica je i s dječakovom obitelji imao razmirice imovinske naravi.

Ubijeni brat bio je manjinski vlasnik stana u kojemu je i živio, a sestra svoj dio prepustila ubojici. On je s majkom do prošle godine živio u barakama u Pločama.

Susjedi su za Dubrovački vjesnik ispričali kako je u toj obitelji 'uvijek bio neki nered'. Ubijeni brat je, navodno, postavio i blindirana ulazna i balkonska vrata kako ovaj drugi ne bi mogao ući.