naoružana hrvatska

Osječko - baranjska policija objavila koliko je ilegalnog streljiva i bombi otkriveno 2022., od brojki boli glava

19.01.2023 u 10:56

Bionic
Reading

Osječko-baranjska policija lani je izuzela 197 ručnih bombi, od kojih je 116 dragovoljno predano, zabilježila je ukupno 87 slučajeva dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih tvari te 74 intervencije kada je kod građana pronađeno i oduzeto im naoružanje

Policija je u četvrtak priopćila kako su njihovi kolege iz Regionalne protueksplozijske jedinice tijekom prošle godine od građana preuzeli ukupno 22.838 komada raznog streljiva, od kojih je dragovoljno predan 10.591 metak.

Na intervencijama je preuzeto ili na mjestu pronalaska uništeno 13 topničkih projektila velikog kalibra, 59 protupješačkih i protuoklopnih mina te 197 raznih ručnih bombi, od kojih je 116 preuzeto u dragovoljnoj predaji.

Od građana je izuzeto devet kilograma eksploziva, od čega je pet kilograma dragovoljno predano.

Tijekom intervencija izuzet je 71 komad inicijalnih sredstava, deset minobacačkih granata, 18 tromblonskih mina te 89 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

Iz policije podsjećaju građane da još uvijek traje akcija dragovoljne predaje oružja i eksploziva "Manje oružja, manje tragedija - Izbacimo uljeza", koja je još uvijek na snazi, te ih pozivaju da im bez straha od sankcija prijave ako još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje te eksplozivna sredstva.

Upozoravaju ih da takvo naoružanje ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da ih o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili osobno u najbližoj postaji.