uhićen je

38-godišnjak u Trogiru pištoljem prijetio zbog duga, policija mu u stanu pronašla arsenal oružja

11.01.2023 u 13:36

Bionic
Reading

Jednog od dvojice muškaraca koji su u nedjelju zbog novčanog duga prijetili pištoljem muškarcu u vozilu uhitila je policija i privela na kriminalističko istraživanje, te mu u stanu pronašla oružje i streljivo, doznaje se u splitskoj policiji

Riječ je o 38-godišnjaku kojeg su uhitili policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta i Policijske postaje Trogir nad kojim su dovršili kriminalističko istraživanje.

Kako su objasnili, prvo je Policijska postaja Trogir u nedjelju primila dojavu da su dvojica muškaraca oko 23 sata na području Trogira prišla osobnom vozilu, te muškarcu koji se u njemu nalazio uputili prijetnje držeći vatreno oružje, a sve radi naplate novčanog iznosa.

"Policijski službenici su nakon primanja informacije počeli intenzivno kriminalističko istraživanje. U utorak je pronađen i u službene prostorije doveden 38-godišnji muškarac. U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga državnog odvjetništva obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi i policijski službenici su pronašli dva plinska pištolja, zračna puška i laka strojnica s pripadajućim spremnikom s 26 komada streljiva", izvijestili su iz policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 38-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela protupravne naplate u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari. Uz kaznenu prijavu 38- godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja. Za drugim počiniteljem još se traga.