odluka suda

Optužnica protiv Petra Pripuza i 11 osoba drugi put vraćena USKOK-u na doradu

01.03.2023 u 12:20

Bionic
Reading

Optužno vijeće na zagrebačkom Županijskom sudu koje je odlučivalo o optužnici protiv Petra Pripuza i još 11 okrivljenika koje USKOK tereti za izvlačenje novca u trgovanju metalnim otpadom i izbjegavanju plaćanja poreza, još jednom je istu vratilo USKOK-u na doradu

Ovaj put optužnica je USKOK-u na doradu vraćena jer sud smatra da za ono za što se Pripuz i ostali terete nisu izvedeni odgovarajući dokazi, javlja Večernji list. Odnosno da iz izvedenih dokaza ne proizlazi ono za što ih se tereti, pa sud smatra da je optužnica nejasna i proturječna te traži da USKOK razjasni i raščisti sve nejasnoće. Imaju rok od dva mjeseca da to naprave. Zadnji put kada im je optužnica bila vraćena u na doradu, imali su rok do šest mjeseci za dodatna pojašnjenja.

USKOK tereti Pripuza da je od 16. siječnja 2012. do 4. travnja 2017., stvarno upravljajući poslovanjem trgovačkog društva CE-ZA-R, povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike, plaćajući njihovim tvrtkama željezo koje je već kupio direktno od dobavljača. Tako je prema tvrdnjama USKOK-a iz CE-ZA-R-a izvučeno oko 39,8 milijuna kuna,  dok je proračun, zbog neplaćenog PDV-a oštećen 5,2 milijuna kuna.