ispred kafića

Podignuta optužnica protiv mladića koji je u Slavonskom Brodu pretukao Djeda Božićnjaka

27.01.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je podignulo optužnicu protiv 25-godišnjaka koji je pretukao 'Djed Božićnjaka' na Šetalištu Braće Radića u Slavonskom Brodu, ispred jednog ugostiteljskog objekta

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je podignulo optužnicu protiv 25-godišnjaka koji je u Slavonskom Brodu pretukao Djeda Božićnjaka.

Okrivljenike se tereti, navodi se, da su 24. prosinca 2022., između 15:00 i 15:30 sati ispred jednog ugostiteljskog objekta u Slavonskom Brodu (Šetalište braće Radić), tijekom tučnjave više osoba u kojoj su i sami sudjelovali, počinili navedena kaznena djela.

Kada je sudionik tučnjave, hrvatski državljanin (2001.), uslijed jednog udarca pao na tlo i dok je bio u ležećem položaju na tlu, okrivljeni 25-godišnjak ga je, tereti ga se, dva puta udario nogom u glavu pri čemu je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu (ozljede glave s gubitkom svijesti), dok ga je okrivljeni 27-godišnjak, tereti ga se, udario nogom u lijevu stranu prsišta i nanio mu tjelesnu ozljedu (natučenje prsnog koša).

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenog 25-godišnjaka na temelju članka 124. u svezi članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.