policija na terenu

Odron u Omišu: Kamenje palo na automobil i vozača, hitno je prevezen u bolnicu, a cesta je zatvorena

15.03.2023 u 12:02

Bionic
Reading

Na cesti Omiš-Radmanove mlinice u srijedu je došlo do odrona kamenja, pri čemu je dio pao na vozilo i ozlijedio vozača, a cesta je zatvorena za promet, izvijestili su u srijedu iz splitske policije

Oko 10 sati na dio županijske ceste Omiš-Radmanove mlinice odronili su se zemlja i kamenje koje je udarilo u vozilo koje je prometovalo u tome trenutku. Vozač je pri svijesti i tim Hitne medicinske pomoći prevezao ga je na pružanje liječničke pomoći, navodi se u priopćenju.

Uz policiju, na mjestu događaja su vatrogasci.

  • +4
Odron u Omišu: Kamenje palo na automobil, vozač ozlijeđen Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Naime riječ je o cesti na kojoj su česti odroni kamenja. Posljednji takav bio je krajem siječnja, kada su se nekoliko tona teške kamene gromade odronile s visine od oko 70 metra na cestu na kojoj u tom trenutku nije bilo vozila.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Kako donosi Slobodna Dalmacija, ovaj odron kamenih gromada na jednu od omiških prometnica rezultirao je srećom tek lakšom ozljedom vozača na čiji je automobil, s visine od 200 metara, u srijedu prijepodne pala stijena.

Vozač je unatoč šoku ostao priseban te je odmaknuo automobil od mjesta događaja kako ne bi bio zasut novim stijenama te je nakon toga nazvao i hitne službe koje su pohitale na mjesto događaja, a riječ je o prometnoj dionici županijske ceste koja od Omiša vodi prema izletištu Radmanove mlinice te naseljima Podašpilje, Kučiće i Svinišće, dok je on vozilom Hitne pomoći prebačen u splitsku bolnicu.

- Vozač je pri svijesti i tim hitne medicinske pomoći prevezao ga je na pružanje liječničke pomoći u KBC Split. Uz policiju, na mjestu događaja su i vatrogasci, a cesta je zatvorena za promet - priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Riječ je o trećem opasnom odronu na istoj prometnici u nepunih pet mjeseci, a sreća u nesreći bila je činjenica da je kamenje palo na stražnji dio automobila, iza vozačkog sjedala, te da na stražnjim sjedalima nije bilo putnika. Kamenje se odronilo u trenutku dok je vozilo izlazilo iz tunela pa vozač nikako nije mogao reagirati i eventualno izbjeći nesreću.