zaštita djece

Obitelj žene iz Perušića uhićene za teško ubojstvo novorođenčeta nije u sustavu socijalne skrbi

17.08.2023 u 16:29

Bionic
Reading

Obitelj uhićene 20-godišnjakinje iz Perušića, osumnjičene za teško ubojstvo novorođenčeta “nije bila u evidenciji Hrvatskog zavoda za socijalni rad” i “oni nisu korisnici prava ili usluga u sustavu socijalne skrbi”, doznaje Hina u četvrtak u Središnjoj službi Zavoda

“Područni ured Gospić poduzet će sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi pružanja pomoći obitelji, a posebno radi zaštite prava i interesa djece”, stoji u odgovoru Hini iz Središnje službe Hrvatskog zavoda za socijalni rad, na upit jesu li maloljetna djeca uhićene majke adekvatno zbrinuta u ovoj tragičnoj situaciji.

Ravnateljica gospićkog Centra za socijalnu skrb Nikolina Devčić kaže da njihovi “stručni radnici nisu imali saznanja o obitelji niti su ikada dobili informaciju o potrebi postupanja službe”.

Načelnik Općine Perušić Ivica Turić rekao je za Hinu da mu nije poznato tko je i odakle je uhićena 20-godišnjakinja.

Pročelnica Nada Marjanović je, na pitanje pomažu li općina ikako obitelji u ovoj tragičnoj situaciji, odgovorila da oni za to nisu nadležni.

“Naša se općinska socijalna politika provodi djelomično u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, ali s konkretnim slučajem Općina Perušić “nema ama baš nikakve veze”, rekla je pročelnica Marjanović.

Štoviše, dodala je da ni ona, kao ni načelnik Turić, nemaju o slučaju nikakva druga saznanja od onog što se piše po medijima, odnosno, da ni njoj još nije poznato o kojoj je ženi i obitelji riječ.

Policija je priopćila da je mrtvo tijelo novorođenčeta pronađeno 4. kolovoza. Lokalni portal Slobodna Lika objavio je da je tijelo nađeno u mjestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru, a prema neslužbeno medijskom navodu, navodno ga je pronašao stočar kada je došao uzeti vode.

Prema kaznenoj prijavi, tragični događaj teškog ubojstva dogodio se u nepoznato vrijeme između 31. srpnja i 4. kolovoza, za što je osumnjičena 20-gogodišnjakinja koja se sada po odluci suca istrage nalazi u istražnom zatvoru.