kazna 50 tisuća kuna

Noćna drama u Zagrebu: Poduzetnik se zaključao u automobil i pet sati odbio poslušati policiju

13.07.2022 u 15:56

Bionic
Reading

Zbog banalnog prometnog prekršaja i pogrešnog prestrojavanja poduzetnik iz Zagreba na kraju će morati platiti gotovo 50.000 kuna kazne, nepravomoćno je odlučila prekršajna sutkinja

'Poričem sve što mi se stavlja na teret. Istina je da sam tog 20. ožujka 2021. u 23.40 sati vozio auto, ali nisam tom prilikom napravio prekršaj vezan za prestrojavanje', izjavio je neimenovani poduzetnik koji je u ožujku napravio nekoliko prometnih prekšaja te odbio poslušati policiju, javlja Jutarnji.hr.

'Policajci su od mene tražili dokumente, dao sam ih te su otišli i vratili se nakon nekog vremena. I onda je počela drama. Počeli su se derati, lupati po autu, tražili da izađem van kako bi me alkotestirali, ali ja nisam htio van jer sam se bojao', rekao je u svoju obranu na Prekršajnom sudu u Zagrebu zagrebački poduzetnik D. D. (42) čiji se inicijalno banalni prometni prekršaj pretvorio u petosatnu dramu s policijom nasred ceste, kojoj su svjedočili stanari okolnih zgrada.

Potom je još otkrio da je, dok je sjedio u vozilu i strahovao od izlaska, okrenuo broj 112 i rekao im da ga je policija zaustavila i da se na njega deru.

S druge strane, policajci koji su postupali tu noć i proveli u društvu D. D. punih pet sati opisali su da su kolege Mobilne jedinice zatražili pojačanje radi intervencije nakon što se muškarac zatvorio u automobilu i odbijao izaći.

'Pokušalo se razgovarati s okrivljenikom u skladu s pravilima službe, ali on je odbijao izaći iz vozila. Pokucao sam mu po staklu, a on je razgovarao na engleskom jeziku i malo je spustio staklo. Meni je na engleskom rekao da je on američki državljanin, da razgovara s američkim veleposlanstvom te da su mu oni rekli da ga mi ne smijemo dirati niti zaustavljati. Objasnio sam mu da sam ja vođa Sektora i da nema smisla to što radi jer će kad-tad morati postupiti po našim naredbama i jer ga ne smijemo pustiti dok se ne obavi nadzor. Tad nas je počeo snimati mobitelom i vikati na hrvatskom da se on boji policije, zašto nas je toliko i da misli da ćemo ga ubiti', ispričao je policajac za Jutarnji..

Sud baš i nije povjerovao optuženom te ga je u konačnici kaznio s ukupno 49.773 kune.