ZLOČIN KOD KOPRIVNICE

Žena dala prijatelju 500 maraka da ubije muža, završili u zatvoru nakon 25 godina!

07.06.2023 u 11:24

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv muškarca i žene zbog pokušaja teškog ubojstva kod Koprivnice koji se dogodio prije 25 godina, a muškarac i žena su također završili u zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Prema optužnici čije detalje donosi Danica.hr, tada 32-godišnja supruga naručila je ubojstvo 36-godišnjeg muža kako bi se domogla njegove imovine. Za taj je zločin angažirala prijatelja, tada 28-godišnjaka, kojemu je navodno dala 500 njemačkih maraka.

On je na to pristao te se s lovačkom puškom uputio u noćnu zasjedu u šumski predio blizu Koprivnice, kod prigradskoga naselja Reka. Kako navode tužitelji, plaćeni je ubojica 15. svibnja 1998. godine oko 3.20 sati ujutro ispalio dva hica u muža koji se biciklom vraćao kući kroz šumu.

'Ispalio je hice iz lovačke puške u 36-godišnjaka koji je upravljao biciklom po makadamskom putu, ali ga nije uspio usmrtiti, već mu je zadao tjelesne ozljede: više strijelnih rana sačmom po rukama, nogama i leđima', navode u državnom odvjetništvu.

Muškarac (53) i žena (57) su uhićeni te im je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku, dok su pritvaranje žene obrazložili i opasnošću od ponavljanja kaznenih djela.