izvijestio hak

Više nesreća na hrvatskim cestama, ponovno otvoren tunel Sveti Rok

01.05.2023 u 17:54

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je u ponedjeljak poslijepodne kako je na autocesti A1 došlo do prometne nesreće u tunelu Sveti Rok

'Zbog prometne nesreće na autocesti A1 u tunelu Sveti Rok u smjeru Dubrovnika zabrana prometa za sva vozila od čvora Sv. Rok do čvora Rovanjska. Promet je preusmjeren i vodi se obilaznim pravcima (A1 čvor Sveti Rok- DC50 Gračac-DC27 Zaton Obrovački - DC54 Maslenica - A1 čvor Rovanjska)', izvijestili su iz Hrvatskog autokluba. U izvješću od 21:39 piše kako je spomenuta dionica, uključujući i tunel Sveti Rok, otvorena za sav promet.

Kako je portal 24sata doznao od PU ličko-senjske, dojavu o nesreći zaprimili su oko 17.10 sati. Kako kažu, još nije poznato ima li ozlijeđenih ili smrtno stradalih. Na fotografijama koje je objavio portal vidi se teško oštećeni osobni automobil.

Čitatelj Slobodne Dalmacije, koji je bio jedan od posljednjih koji je prošao kroz tunel prije zatvaranja, izjavio je za taj medij da su u nesreći sudjelovala dva osobna vozila, a Slobodna je od policije doznala kako nema smrtno stradalih, no da je dvoje ozlijeđenih prevezeno u Opću bolnicu Zadar.

Zagrebačka policija je izvijestila da je vozač motocikla smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Velike Gorice.

Poginuo motociklist kod Velike Gorice Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

HAK je u izvješću od 18:55 također izvijestio o još jednoj nesreći na autocesti A1 između čvorova Posedarje i Rovanjska u smjeru Zagreba, zbog koje je ograničenje brzine 100 km/h. Kolona se stvara na A1 između 213. i 210. kilometra u smjeru Zagreba te se vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h, a kolona se proteže u dužini oko tri kilometra. Još jedna prometna nesreća na autocesti A1 dogodila se kraj čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika, pa se promet vodi jednom prometnom trakom, izvijestio je HAK u izvješću od 19:44.

HAK je također oko 18h izvijestio o prometnoj nesreći na autocesti A3 između čvora Popovača i čvora Križ u smjeru Bregane uz napomenu da se na tom dijelu autoceste vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h. Zbog veće gustoće prometa na prilazu zoni radova kod čvora Križ u smjeru Bregane (A3) vozi se usporeno u koloni od oko 3 km.

  • +6
Ilustracija/Gužva na obilaznici Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

U nastavku donosimo izvješće HAK-a od 18:05.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • povećana je gustoća prometa između Zadra i Zagreba u smjeru unutrašnjosti;
  • između čvorova Bosiljevo II i Jastrebarsko u smjeru Zagreba mjestimice se vozi u koloni u pokretu s povremenim zastojima;
  • pred naplatom Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja;

Autocesta A2 Zagreb-Macelj:

  • između čvorova Zaprešić i Zabok, prije odmorišta Jakovlje u smjeru Krapine, vozi se usporeno u koloni.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

  • zbog povećane gustoće prometa na prilazu zoni radova kod čvora Križ u smjeru Bregane vozi se usporeno u koloni od oko 3 km;
  • povećana je gustoća prometa u smjeru zapada.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb:

  • povećana je gustoća prometa između čvorova Kikovica i Bosiljevo II u smjeru Zagreba.

Krčki most (DC102)

  • povećana gustoća prometa u smjeru kopna, kolona je oko 3 km.

Pelješki most (DC647)

  • zbog autobusa u kvaru vozi se uz ograničenje brzine.