ispitan svjedok iz nadbiskupije

Nastavljeno suđenje fra Šimi bez bankarice, iz Beograda stigao nalaz da je pozitivna na koronu

11.01.2022 u 14:57

Bionic
Reading

Bez bankarice Jasmine Bilonić nastavljeno je danas suđenje fra Šimi Nimcu za zlouporabu položaja i štetu od gotovo 10 milijuna kuna.

Bilonić je iz Beograda poslala nalaz da je pozitivna na koronu, nikakve primjedbe nije imao njezin branitelj Joško Čeh, pa s obzirom na to da se radi o kaznenom djelu s kaznom do 12 godina zatvora, suđenje je moglo biti nastavljeno i bez nje, piše Dalmatinski portal.

Danas je svjedočio don Jozo Lončar, koji je u doba izbijanja afere 2012. godine vodio građevinski ured Nadbiskupije. Kada je prije koji mjesec svjedočio nadbiskup Marin Barišić, fra Šime ga je pitao je li ga Lončar obavijestio o njihovom razgovoru. Lončar je svjedočio i na prvom suđenju 2014. godine. Tada je kazao da fra Šime nije smio prodati zemljište bez pismenog dopuštenja nadbiskupije.

Lončar je danas kazao da je već dva puta svjedočio i da ostaje kod svega što je rekao. Nema ništa ni za dodati. Posljednjih godinu i pol je u mirovini i više ne radi u građevinskom uredu. Vidio je u medijima da su svjedočili nadbiskup i ostali svećenici, ali nije čitao što su kazali. Kaže da ga to ni ne zanima. 

'Ured u kojem sam ja radio prikuplja potrebnu dokumentaciju. Ne znam je li tebe netko uputio kod mene u ured. Dok sam ja tamo radio, znalo je dnevno doći pedesetak osoba', odgovorio je svjedok fra Šimi. 

Nakon što su razgovarali, uputio ga je kod generalnog vikara don Ivana Čubelića. 

'Ne sjećam se da smo nakon toga ponovno razgovarali. Ne mogu se sjetiti da mi je fra Šime dostavio neku dokumentaciju vezanu za ovaj naš razgovor', kazao je don Lončar. 

Suđenje se nastavlja 24. veljače kada će predsjednik sudskog vijeća Dinko Mešin odlučiti o prijedlozima stranaka.