nasilje u obitelji

Nasilna majka sa splitskog područja opijala se i maltretirala obitelj, pred školom ispljuskala dijete i vukla ga u automobil

22.04.2022 u 22:06

Bionic
Reading

Protiv majke u 30-tim godinama sa splitskog područja podignuta je optužnica jer je pijana fizički napadala supruga i njihovo troje djece od kojih najstarije ima deset godina

Kako navodi Slobodna Dalmacija, pola godine zlostavljanja kulminiralo je izgredom pred osnovnom školom najstarijeg djeteta kada mu je majka nanijela lakše tjelesne ozljede.

Djeca su nakon toga žurnom mjerom oduzeta od roditelja i povjerena na brigu najbližem članu obitelji dok traje kazneni postupak. Općinsko državno odvjetništvo iz Splita je tereti da je tijekom druge polovine prošle godine učestalo ispred djece konzumirala alkohol. Pijana je verbalno i fizički napadala njih i svog supruga, njihovog oca. Supruga je vrijeđala govoreći mu da je: “pi**a”, “jadnik” i da se “j**e s kolegama s posla”, stoji u optužnici. Udarala ga je po glavi i tijelu, zbog čega su djeca bježala u sobu, a u dva navrata ga je gađala kamenjem.

Djecu je vrijeđala govoreći im da će ih poslati u popravni dom i da će ih “srediti”, ako ocu kažu što im radi. Tukla ih je šakama po glavi i tijelu te nije vodila brigu  o njima pa tako ni o higijeni, zbog čega su djeca bila prljava i nosila prljavu i poderanu odjeću.

S djecom je boravila u stanu koji je neuredan i zapušten,  a noću ih je ostavljala samu bez nadzora. Polovicom siječnja ove godine je, nakon što je konzumirala alkohol, upravljajući osobnim vozilom, zajedno sa suprugom došla po  dijete ispred osnovne škole.

Nakon svađe sa suprugom je dijete zamolila da ode po oca, a kad je ono to odbilo udarila ga je  četiri  puta zatvorenim dlanom u glavu u predjelu čela i grebala ga noktima po vratu. Pritom je i vukla dijete u vozilo i udarala rukama po automobilu.