šteta više 100 tisuća kuna

Napokon ulovljen lažni policajac i bankar: Pljačkao je diljem Hrvatske, ljudima mijenjao kune u eure...

17.06.2022 u 19:42

Bionic
Reading

Policija 23-godišnjaka sumnjiči za počinjenje četiri kaznena djela teške krađe na štetu građana starije životne dobi koje je sveukupno oštetio za više od 100.000 kuna

Riječ je o osumnjičeniku koji je 6. lipnja na području Rijeke, lažno se predstavljajući kao službenik banke, obmanuo 83-godišnju hrvatsku državljanku iskoristivši njezinu životnu dob i zdravstveno stanje te je uvjerio da mu preda novac u vrijednosti 41 tisuće kuna kako bi ih zamijenio u valutu euro. Par dana kasnije je na isti način iskoristio i oštetio dvoje hrvatskih državljana, predstavljajući se pak kao policijski službenik kojima je pri tome oduzeo oko 30 tisuća kuna. Na isti način je i četvrtoj oštećenici uzeo zlatni nakit u vrijednosti većoj od 30.000 kuna, kao 'policajac za provjeru krivotvorenog nakita'.

Temeljem raspisane potrage pronađen je i uhićen na području Bjelovara te prepraćen na kriminalističko istraživanje u I. policijsku postaju Rijeka. Tijekom istraživanja je otkriveno kako je istovjetna kaznena djela počinio i na području grada Zagreba.  

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedena četiri kaznena djela teške krađe, 23-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.