INCIDENT KOD ZAPREŠIĆA

Načelnik u zagrebačkoj policiji krivudao po cesti, odbio alkotest pa isključen iz službe

01.12.2023 u 16:15

Bionic
Reading

Načelnik Sektora za javni red i sigurnost zagrebačke policije Davor Posilović, isključen je iz službe nakon što ga su ga građani prijavili da je u ponedjeljak automobilom kod Zaprešića krivudao po cesti, da bi sljedećeg dana, kada je došao na posao, odbio alkotestiranje.

Informaciju su za Jutarnji potvrdili iz zagrebačke policije, koja će protiv njega podnijeti prekršajni prijedlog zbog sumnji na niz prometnih prekršaja.

Policijska postaja Zaprešić 27. studenoga zaprimila je u 21.14 sati dojavu građanina kako vozač osobnog automobila marke Renault Megane na području Policijske postaje Zaprešić čini više prometnih prekršaja. Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem prekršaja je utvrđeno da je vozač navedenog privatnog osobnog automobila, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebačke van službe, počinio prekršaje iz čl. 44. st. 1., čl. 46. st. 1., čl. 52. st. 1., čl. 56. st. 2., čl. 82. st. 1. t. 13 i čl. 88. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će isti od strane Policijske postaje Zaprešić zbog počinjenih prekršaja biti prekršajno procesuiran sukladno odredbama Prekršajnog zakona.

S obzirom na to da Policijska postaja Zaprešić tijekom noći nije mogla stupiti u kontakt s navedenim niti osobno niti putem telefona, a sukladno tome nisu mogli potvrditi navode o vožnji pod utjecajem alkohola, odmah idućeg dana, 28. studenoga 2023. godine, po dolasku na radno mjesto navedenom je načelnik Policijske uprave zagrebačke ponudio alkotestiranje s obzirom na prethodne navode s kojima se raspolagalo. Ponuđeno je navedeni odbio, nakon čega ga je načelnik Policijske uprave zagrebačke isključio iz službe.

Isto tako priopćavamo Vam da policijski službenici ove Policijske uprave nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju utvrđivanja možebitnih drugih prometnih prekršaja na području Grada Zagreba počinjenih od strane navedenog te je u tijeku utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji, priopćili su iz policije.