opasna osoba

Na Jahorini uhićen jedan od najtraženijih Europolovih bjegunaca

11.12.2023 u 18:21

Bionic
Reading

Na Jahorini je u ponedjeljak uhićen jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je tragao Europol, a označen je kao opasna osoba

Na Jahorini je danas, u akciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, uhićen Mladen Samardžija koji se do sada vodio kao jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je tragao Europol, doznaje Klix.ba.

Samardžija se tereti da je kao član međunarodne kriminalne skupine koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne skupine iz Crne Gore pod nazivom 'Kavački klan'. Označen je kao opasna osoba.

Preko SKY komunikacije koordinirao je rukovanje i isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove članove kriminalne skupine.

Samardžija je uhićen i prošle godine na Palama, naselju u blizini Sarajeva, piše Avaz. U automobilu koji je vozio pronađeno je 58.000 eura i četiri mobitela koji su mu, zajedno s automobilom, oduzeti.

Unatoč slovenskoj tjeralici, pušten je na slobodu jer ga je od izručenja štitilo dvojno državljanstvo. Mediji ga povezuju i s ubijenim vođom škaljarskog klana Jovanom Vukotićem, kojem je kum.