ZABILI SE U BETON

I treća osoba preminula u nesreći kod tunela Učka, policija objavila detalje

06.12.2023 u 09:46

Bionic
Reading

Dvije su osobe poginule, a dvije su ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19 sati na izlazu iz tunela Učka. Policija je objavila detalje nesreće u kojoj je jutros preminula i treća osoba

Kako javlja 24 sata, i treća osoba preminula je nakon stravične prometne nesreće koja se dogodila sinoć oko 19 sati na izlazu iz tunela Učka u smjeru Istre. Riječ je o 25-godišnjaku iz Srbije, koji je preminuo jutros u KBC-u Rijeka gdje se još uvijek nalazi jedini preživjeli putnik, koji je teško ozlijeđen i za čiji život se liječnici i dalje bore.

Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registracijske oznake, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane. Izlaskom iz tunela i dolaskom do zavoja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo u lijevo i udario u prometnu signalizaciju, a potom i na dio prometnog otoka naplatne postaje, priopćila je Policijska uprava istarska.

Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine. Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju.

  • +3
Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći kod tunela Učka Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Nad vozačem automobila provest će se kriminalističko istraživanje kada to bude moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja.