recidivist

Muškarcu u Zagrebu trajno oduzeto vozilo jer uporno vozi iako nikad nije položio vozački, a završio je i 32 dana u zatvoru

18.03.2022 u 11:09

Bionic
Reading

Zbog počinjenih prekršaja u prometu sud je neodgovornom vozaču trajno oduzeo vozilo te izrekao 32 dana kazne zatvora

Prema navodima policije, u srijedu 16. ožujka u 23.35 u Ulici grada Vukovara kod kućnog broja 226 u Zagrebu policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, I. postaje prometne policije, u nadzoru prometa zatekli su 43-godišnjeg recidivista kako upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije.

Daljnjim provjerama je utvrđeno da je vozač već pravomoćno kažnjavan za istovrsne prekršaje, slijedom čega mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju te je ovlašteni tužitelj od suda zatražio trajno oduzimanje vozila kojim je upravljao kao predmeta izvršenja prekršaja.

Nesavjesni vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je priveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Nadalje, 43-godišnjak je nepravomoćnom presudom Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu osuđen zbog počinjenog prekršaja te mu je izrečena bezuvjetna kazna zatvora u trajanju od 32 dana, a izvršit će se po pravomoćnosti i izvršnosti presude.

Također, na zahtjev ovlaštenog tužitelja sud je donio odluku da trajno oduzima osobni automobil marke Peugeot 206 zagrebačkih registarskih oznaka te ono postaje vlasništvo Republike Hrvatske s obzirom na to da je okrivljenik već pravomoćno kažnjavan za istovrsne prekršaje.