neodgovorni vozač

Muškarac u Zagrebu kažnjen s više od 30 tisuća kuna: Nikad nije položio vozački, odbio je test na droge i alkohol te vrijeđao policiju

25.11.2022 u 22:50

Bionic
Reading

Osim kazne veće od 30.000 kuna vozaču je izrečena zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci

Policija je u nadzoru prometa u Zagrebu ovog tjedna kaznila nekolicinu vozača.

U ponedjeljak, 21. studenoga 2022. oko 22.15 sati 47-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Mrkšine ulice u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s kolnikom Zelengorske ulice utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola 1,61 g/kg. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.000 kuna. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jedan mjesec.

U utorak, 22. studenoga 2022. oko 15 sati 41-godišnjak je za vrijeme dok je u krvi imao 1.74 g/kg alkohola upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se južnom kolničkom trakom Ulice Svetog Benedikta u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kućnog broja 46 A skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 11.300 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U srijedu, 23. studenoga 2022. oko 1.20 sati 21-godišnji državljanin Srbije upravljao osobnim automobilom austrijskih nacionalnih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Jadranskog mosta u smjeru juga. Nadzorom vozila i vozača kod Riječke ulice utvrđeno je da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Također, ponuđeno ispitivanje prisutnosti alkohola i opojnih droga u organizmu vozač je odbio. Na zahtjev policijskog službenika vozač nije dao na uvid osobne isprave kako bi se utvrdio njegov identitet, već počeo verbalno vrijeđati policijske službenike. Nad vozačem koji je odbio zapovijedi policijskih službenika uporabljena su sredstva prisile- tjelesna snaga i sredstva za vezivanje. Vozač je prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 30.677,10 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci.

U četvrtak, 24. studenoga 2022. nekoliko minuta iza ponoći 22-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije, za vrijeme dok je u krvi imao 1.87 g/kg alkohola upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao je vožnjom unatrag s parkirališnog prostora koji se nalazi sa zapadne strane prilaznog kolnika parkiralištu Peruanske ulice kod kućnog broja 8 te skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 22.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.