puntamike

Muškarac u Zadru završio iza rešetaka nakon što je radnicima na gradilištu prijetio bombom

08.09.2022 u 17:32

Bionic
Reading

U zadarskom policijskom pritvoru završio je 67-godišnjak koji je na predjelu Puntamike eksplozivom prijetio radnicima na gradilištu, a potom su mu u domu nađene razne vrste mina i bombi

Policija je izvijestila da je zbog prijetnji i držanja nedozvoljenog oružja i eksploziva prijavila 67-godišnjaka koji je u srijedu nakon "negodovanja prema radnicima na gradilištu" zaprijetio „pokazujući im minsko-eksplozivno sredstvo”.

Nakon dojave o prijetnji policija je u blizini gradilišta, na ulici, zaustavila 67-godišnjaka koji je „nekontrolirano mahao rukama” oglušio se o policijske naredbe i pokušao otići pa je „uz uporabu sredstava prisile” doveden na kriminalističko istraživanje.

Pretraga njegova doma i drugih prostorija na zadarskom području pronađena je tzv. zolja bez punjenja, prazan kontejner od ručnog bacača, školska tromblonska kumulativna mina, tijelo protupješačke mine bez eksploziva, tri tromblonske kumulativne mine, ručna kumulativna protuoklopna bomba, dvije tromblonske trenutne mine, ručna bomba i protupješačka antimagnetna mina.

Skrivao je i tri komada topničkog streljiva te 650 komada streljiva kalibra do 14,5 mm. Pronađeni eksploziv i streljivo su oduzeti, a 67-godišnjak je pritvoren i kazneno prijavljen, kažu u policiji.